Nieuws & Activiteiten  |  De Babbelaar September 2024

De Babbelaar September 2024

“In september komt de herfst in ons land, Kou in ons land, brr in ons land. In september komt de herfst in ons land En dan is de zomer voorbij. De wind waait door de straat en ’t bos En blaast van de bomen de bla’dren los. Zijn vriend de regen speelt met hem mee, Oh, wat hebben ze een lol die twee.
2 september 2024

Dag lezer van de Babbelaar,


Als u dit voorwoord leest, deed september al z’n intrede ... Ik schreef er u wellicht al over in een vorige september-editie van deze huiskrant: het woord ‘september’ doet me altijd onmiddellijk denken aan m’n broer Pieter. Hij was een jaar of zes toen hij vol enthousiasme maar bleef zingen over de herfst die in het land komt. Enkel de eerste twee regels zijn me bijgebleven en ook wel de gebaren die hij erbij maakte . Een korte zoektocht op internet zonet leert me dat het kinderliedje is geschreven door een zekere Cees West en nog steeds wordt aangeleerd! In alle geval, het blijft zorgen voor een bijzonder mooie herinnering. Zo eentje om te koesteren.
“In september komt de herfst in ons land,
Kou in ons land, brr in ons land.
In september komt de herfst in ons land
En dan is de zomer voorbij.
De wind waait door de straat en ’t bos
En blaast van de bomen de bla’dren los.
Zijn vriend de regen speelt met hem mee,
Oh, wat hebben ze een lol die twee.”
Herinnert u zich ook die leuke kinderliedjes van vroeger? Moest u er toen ook bij gebaren bij maken of uitbeelden? “In een klein stationnetje”, “hoedjes van papier”, “In het bos daar staat een huisje”; “k Zag twee beren”, “Zeg ken jij de mosselman” of ... Zelf hadden we twee cassetjes van Urbanus, we kunnen ze nog steeds helemaal meezingen! Onze eigen kinderen luisterden dan weer graag naar het kinderplaatje van Bart Peeters (het “Toeterlied” is wellicht het meest bekende).
September luidt niet alleen "mooie herinneringen en" de herfst in maar ook de start van ‘het najaar’. Dat belooft alvast mooi te worden: naast de aaneenschakeling van kleine, mooie momenten in het wonen en leven in huis staat opnieuw heel wat op til. Ik denk maar aan de Stoverij avond van en ten voordele van Rozemarijn (12 oktober) en de start van de troostwandeling (19 oktober). 
U leest er alles over in wat volgt.
Ik wens u als afsluiter van dit voorwoord bovenal mooie herinneringen en vooraleer we echt dat nieuwe seizoen omarmen, eerst nog een mooie l’été indien 
Hartelijke groeten,
Els.