Maaltijdzorg

comfort 04Voeding is bij ouderen van groot belang, zowel voor de gezondheid als voor sociale relaties. Maaltijdzorg is meer dan de zorg voor voeding. Zorgen voor een evenwichtige en volwaardige voeding is essentieel. Het helpt de lichamelijke conditie op peil houden.
De maaltijd heeft echter ook een psychosociale dimensie. Voor de bewoners is de maaltijd een centraal gebeuren. Heel wat ouderen leven van maaltijd naar maaltijd, vooral wanneer zij weinig andere activiteiten kunnen bijwonen. Maaltijden geven structuur aan de dag.
De kwaliteit van het maaltijdgebeuren heeft een grote invloed op het persoonlijke welbevinden. De concrete organisatie van het maaltijdgebeuren verdient bijgevolg alle aandacht.
We geven de bewoners de kans om samen te eten in de living. De kleinschaligheid en huiselijke inrichting zorgen voor een gezellige sfeer, waarbij bewoners, naast het eten van een smakelijk gepresenteerde maaltijd, mekaar ook kunnen ontmoeten.
Ook de manier waarop we hulp geven bij het eten is heel belangrijk. Waar nodig zorgen we voor aangepaste hulpmiddelen.
De aandacht voor een goede mond- en tandzorg is niet alleen van belang om goed te kunnen eten, maar ook voor het onderhouden van sociale contacten. Het project mondzorg wordt door de werkgroepen hygiëne en zorg en maaltijdzorg uitgewerkt. Voor het curatief deel van het project mondzorg werken wij samen met Gerodent, een pilootproject van de universiteit Gent, waarbij een mobiel tandartskabinet ter plaatse komt in het woonzorgcentrum.

Nieuws

HEET VAN DE NAALD

Woonzorgnetwerk Spirit is een feit!
Voor meer details, klik hier.

logo spirit final 2

 

kunst in huis

Iedereen van harte welkom om op ontdekking te gaan in en om het huis!

Partners in zorg

Kunstwerk Axel Fabry

Regina Coeli engageert zich op een actieve manier in verschil-
lende samenwerkingsverbanden.

Maandactiviteiten

 

zorgaanzet logo

Zorg aan zet! Ook jou mening telt!

 

VolgOnsOpFacebook

 

 

 

Op onze facebookpagina kunnen jullie al onze laatste nieuwtjes volgen.

Activiteiten, foto's, nieuws... Volg ons om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in Regina Coeli.

 

 

Fotoboek

Geniet mee van de foto's die we tijdens onze activiteiten namen.
Klik op de foto om naar het fotoboek te gaan.

Fototoestel

Vacatures

Werken in Regina Coeli

We hebben kandidaat medewerkers heel wat te bieden: een aangename werkomgeving, mogelijkheden tot bijscholing en inspraak op de werkvloer. Gemotiveerde en enthousiaste medewerkers zijn bij ons steeds welkom !

Lees meer ...

Huiskrant

Nieuws uit ons huis

In onze huiskrant krijg je maandelijks een verslag in woord en beeld van wat voorbij is en uiteraard blikken we vooruit op wat de volgende maand op ons afkomt. Verder vullen we dit aan met tal van weetjes en een leuke quiz.

Lees meer ...

Menu

Eigen keuken

Met onze eigen keukenmedewer-
kers bieden we onze bewoners dagelijks een keuze uit twee verschillende menu’s. Verse ingrediënten, een mooie presen-
tatie, gezonde en aangepaste voeding en veel afwisseling zijn onze keurmerken.

Lees meer ...

Legaten

Legaten en Schenkingen

Wenst u een schenking te doen of overweegt u een legaat ten voordele van een sociale organisatie ?  Wist u dat u uw nalatenschap zo kan regelen dat zowel uw nabestaanden als een sociale organisatie er beter van worden ?

Lees meer ...