Hantering, valpreventie- en fixatiebeleid

Naarmate de graad van zorgbehoevendheid van onze bewoners steeg, verhoogde hun afhankelijkheid van medewerkers inzake mobiliteit. Dit verhoogde de werklast bij de medewerkers. Vooral de rug en een aantal spieren en gewrichten werden zwaar belast. Er is hierbij zelfs sprake van een ernstig risico voor de gezondheid.
comfort 02De toenemende afhankelijkheid inzake mobiliteit is ook voor de bewoner een zeer ingrijpende gebeurtenis. Het is voor hen van het grootste belang dat de nog aanwezige mogelijkheden maximaal aangewend worden om de invaliditeit niet nodeloos te verhogen. Waar hulp en ondersteuning nodig is, moet dit op een veilige en comfortabele wijze gebeuren. En vanzelfsprekend moeten al deze handelingen plaatsvinden met voldoende respect voor de eigenheid en intimiteit van elke opgenomen senior.
Vallen kan voor onze broze populatie zware gevolgen hebben, bijvoorbeeld heupfracturen. In het valpreventiebeleid registreren en bespreken we alle valaccidenten om preventieve maatregelen te nemen waar nodig.
Fixatie door bijvoorbeeld een voorzettafel aan een zetel te plaatsen, onrusthekkens te gebruiken in bed, enz. willen we tot een minimum beperken. Waar nodig wordt dit steeds in samenspraak met de bewoner en zijn/haar familie, het team en eventueel de huisarts besproken, beslist en geëvalueerd.

800x600 http://www.reginacoeli.be/rc/index.php/visie/comfortzorg/hanteringsbeleid Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Nieuws

HEET VAN DE NAALD

Woonzorgnetwerk Spirit is een feit!
Voor meer details, klik hier.

logo spirit final 2

 

kunst in huis

Iedereen van harte welkom om op ontdekking te gaan in en om het huis!

Partners in zorg

Kunstwerk Axel Fabry

Regina Coeli engageert zich op een actieve manier in verschil-
lende samenwerkingsverbanden.

Maandactiviteiten

 

zorgaanzet logo

Zorg aan zet! Ook jou mening telt!

 

VolgOnsOpFacebook

 

 

 

Op onze facebookpagina kunnen jullie al onze laatste nieuwtjes volgen.

Activiteiten, foto's, nieuws... Volg ons om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in Regina Coeli.

 

 

Fotoboek

Geniet mee van de foto's die we tijdens onze activiteiten namen.
Klik op de foto om naar het fotoboek te gaan.

Fototoestel

Vacatures

Werken in Regina Coeli

We hebben kandidaat medewerkers heel wat te bieden: een aangename werkomgeving, mogelijkheden tot bijscholing en inspraak op de werkvloer. Gemotiveerde en enthousiaste medewerkers zijn bij ons steeds welkom !

Lees meer ...

Huiskrant

Nieuws uit ons huis

In onze huiskrant krijg je maandelijks een verslag in woord en beeld van wat voorbij is en uiteraard blikken we vooruit op wat de volgende maand op ons afkomt. Verder vullen we dit aan met tal van weetjes en een leuke quiz.

Lees meer ...

Menu

Eigen keuken

Met onze eigen keukenmedewer-
kers bieden we onze bewoners dagelijks een keuze uit twee verschillende menu’s. Verse ingrediënten, een mooie presen-
tatie, gezonde en aangepaste voeding en veel afwisseling zijn onze keurmerken.

Lees meer ...

Legaten

Legaten en Schenkingen

Wenst u een schenking te doen of overweegt u een legaat ten voordele van een sociale organisatie ?  Wist u dat u uw nalatenschap zo kan regelen dat zowel uw nabestaanden als een sociale organisatie er beter van worden ?

Lees meer ...