Opdrachtsverklaring


opdrachtsverklaring02


Waardigheid in dialoog

Regina Coeli is een huis waar waardigheid in wonen en zorg centraal staat. Respect voor de andere, maar ook zelfrespect vormen de basis van waardigheid en kunnen enkel in dialoog nagestreefd worden. Christelijke waarden kunnen hierbij een belangrijke inspiratiebron zijn.

Zowel de gebruiker als de hulpverlener gaan vanuit evenwaardigheid het gesprek aan over wat mogelijk is. Hierbij worden zowel de behoeften als de mogelijkheden van beide partijen ingebracht om tot een overeenstemming te komen.

De waardigheid van een gebruiker omvat ook zijn volledig sociale netwerk. Hij is als persoon verbonden met zijn familie, zijn buurt en vrienden, zijn verleden, maar ook zijn toekomst. Het waardige van onze gebruiker is zijn leven als geheel, en net hierop richt zich ons engagement. Zo wordt ons huis een plaats waar mensen geborgen mogen zijn en hun leven kunnen voltooien.

In ons huis heten we elke zorgverlener en vrijwilliger, als persoon met verlangens en waarden, welkom. We willen veiligheid en openheid bieden waarbinnen de zorgverlener kritisch en zelfverantwoordelijk zijn eigen plaats binnen het team en de organisatie kan opnemen. Ook hier wordt in dialoog gezocht naar een optimale zorg- en dienstverlening, in zover de doelstellingen van de organisatie gerespecteerd worden.

Onze dienstverlening gebeurt in een maatschappelijke context. We zien het als onze opdracht ons huis en dienstverlening, waar mogelijk, beschikbaar te stellen voor de buurt. Onze zoektocht naar waardigheid in dialoog willen we delen met de verschillende zorgnetwerken. We willen in dialoog met de overheid, blijven zoeken naar antwoorden op de vele maatschappelijke noden, binnen een gezond financieel kader.

Nieuws

HEET VAN DE NAALD

Woonzorgnetwerk Spirit is een feit!
Voor meer details, klik hier.

logo spirit final 2

 

kunst in huis

Iedereen van harte welkom om op ontdekking te gaan in en om het huis!

Partners in zorg

Kunstwerk Axel Fabry

Regina Coeli engageert zich op een actieve manier in verschil-
lende samenwerkingsverbanden.

Maandactiviteiten

 

zorgaanzet logo

Zorg aan zet! Ook jou mening telt!

 

VolgOnsOpFacebook

 

 

 

Op onze facebookpagina kunnen jullie al onze laatste nieuwtjes volgen.

Activiteiten, foto's, nieuws... Volg ons om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in Regina Coeli.

 

 

Fotoboek

Geniet mee van de foto's die we tijdens onze activiteiten namen.
Klik op de foto om naar het fotoboek te gaan.

Fototoestel

Vacatures

Werken in Regina Coeli

We hebben kandidaat medewerkers heel wat te bieden: een aangename werkomgeving, mogelijkheden tot bijscholing en inspraak op de werkvloer. Gemotiveerde en enthousiaste medewerkers zijn bij ons steeds welkom !

Lees meer ...

Huiskrant

Nieuws uit ons huis

In onze huiskrant krijg je maandelijks een verslag in woord en beeld van wat voorbij is en uiteraard blikken we vooruit op wat de volgende maand op ons afkomt. Verder vullen we dit aan met tal van weetjes en een leuke quiz.

Lees meer ...

Menu

Eigen keuken

Met onze eigen keukenmedewer-
kers bieden we onze bewoners dagelijks een keuze uit twee verschillende menu’s. Verse ingrediënten, een mooie presen-
tatie, gezonde en aangepaste voeding en veel afwisseling zijn onze keurmerken.

Lees meer ...

Legaten

Legaten en Schenkingen

Wenst u een schenking te doen of overweegt u een legaat ten voordele van een sociale organisatie ?  Wist u dat u uw nalatenschap zo kan regelen dat zowel uw nabestaanden als een sociale organisatie er beter van worden ?

Lees meer ...