Residentie Betferkerke

De naam Betferkerke is een verwijzing naar de plaatsnaam van de vroegere Sint-Adriesabdij die op het grondgebied van het woonzorgcentrum was gehuisvest.
In de geschiedschrijving vinden we volgend verhaal :

De stichting van de Sint-Andriesabdij staat in verband met het epos van de eerste kruistocht. Paus Urbanus II riep op tot de eerste kruistocht.  De graaf van Vlaanderen, Robrecht II van Jeruzalem, beantwoordde dat appel en werd daarbij ongetwijfeld vergezeld door Tancmar van Straeten.  Aan het einde van de elfde eeuw bezat de rijke en machtige leenheer, Tancmar van Straeten, een heerlijkheid die zich uitstrekte over de huidige gemeenten Sint-Andries en Varsenare: de heerlijkheid van Straeten.  In 1098 bereikten de kruisvaarders Antiochië.  Daar werden zij bestormd door een Turks hulpleger.  De kruisvaarders waren ten einde raad.  Niets kon hen nog redden, behalve een mirakel. En … het wonder geschiedde.

Een Provençaalse broeder beweerde dat hij in een droom Sint-Andreas had gezien.  Die openbaarde hem de plaats waar zich de lans bevond waarmee de zijde van Christus doorstoken was. Men vond inderdaad een verroeste speerpunt  en dat volstond om de belegerden aan te zetten tot een laatste inspanning om het beleg te breken, wat hun lukte.  Het is tijdens dat beleg dat de graaf van Vlaanderen een plechtige belofte had gedaan.  Hij zou op zijn grondgebied een klooster stichten gewijd aan de apostel Andreas.  Hij vroeg zijn vrouw het nodige te doen om zijn gelofte te realiseren op het domein van Tancmar van Straeten.  Tancmar dacht hierbij de abdij te plaatsen bij de kerk Sint-Anna-ter-Straeten, ook genoemd “Betferkerke”.  Na het akkoord met de bisschop van Noyon-Doornik vertrouwde de graaf het nieuwe klooster toe aan de benedictijnenabdij van AFFLIGEM.

Nieuws

HEET VAN DE NAALD

Woonzorgnetwerk Spirit is een feit!
Voor meer details, klik hier.

logo spirit final 2

 

kunst in huis

Iedereen van harte welkom om op ontdekking te gaan in en om het huis!

Partners in zorg

Kunstwerk Axel Fabry

Regina Coeli engageert zich op een actieve manier in verschil-
lende samenwerkingsverbanden.

Maandactiviteiten

 

zorgaanzet logo

Zorg aan zet! Ook jou mening telt!

 

VolgOnsOpFacebook

 

 

Op onze facebookpagina kunnen jullie al onze laatste nieuwtjes volgen.

Activiteiten, foto's, nieuws... Volg ons om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in Regina Coeli.

 

ACTIVITEITENKALENDER

MAART 2019

APRIL 2019

 

 

 

 

Fotoboek

Geniet mee van de foto's die we tijdens onze activiteiten namen.
Klik op de foto om naar het fotoboek te gaan.

Fototoestel

Vacatures

Werken in Regina Coeli

We hebben kandidaat medewerkers heel wat te bieden: een aangename werkomgeving, mogelijkheden tot bijscholing en inspraak op de werkvloer. Gemotiveerde en enthousiaste medewerkers zijn bij ons steeds welkom !

Lees meer ...

Huiskrant

Nieuws uit ons huis

In onze huiskrant krijg je maandelijks een verslag in woord en beeld van wat voorbij is en uiteraard blikken we vooruit op wat de volgende maand op ons afkomt. Verder vullen we dit aan met tal van weetjes en een leuke quiz.

Lees meer ...

Menu

Eigen keuken

Met onze eigen keukenmedewer-
kers bieden we onze bewoners dagelijks een keuze uit twee verschillende menu’s. Verse ingrediënten, een mooie presen-
tatie, gezonde en aangepaste voeding en veel afwisseling zijn onze keurmerken.

Lees meer ...

Legaten

Legaten en Schenkingen

Wenst u een schenking te doen of overweegt u een legaat ten voordele van een sociale organisatie ?  Wist u dat u uw nalatenschap zo kan regelen dat zowel uw nabestaanden als een sociale organisatie er beter van worden ?

Lees meer ...