Woonzorgcentrum Regina Coeli

Regina Coeli betekent 'Koningin des hemels' en is ook een heel bekend Maria lied.

Meer uitleg kan u hier vinden.

Onze stichtende congregatie heeft met de naamkeuze 'Regina Coeli' willen kiezen voor Maria, moeder van God, als patrones voor onze organisatie. We willen deze keuze hedendaags blijven vertalen in een warme, mensgerichte zorg geïnspireerd op het evangelieverhaal.

 

Lavendel

De betekenis van lavendel komt van het Latijnse ‘lavendula’ en ‘lavare’ betekent wassen. Gezien de verzorging van onze bewoners één van onze hoofdactiviteiten is, vonden we de naam ‘de lavendel’ zeker passend.
De groeiplaats voor lavendel is een zonnige en open plaats. Regina Coeli wil voor zijn bewoners ook zo’n plaats zijn: een energieke woon- en werkomgeving met een open mentaliteit. Samen willen we ervoor zorgen dat de bewoners de zon in hun hart voelen schijnen.

Lees meer: Lavendel

Orchidee

De orchidee draagt vele boodschappen met zich mee.
De belangrijkste zijn liefde, schoonheid en rijkdom.
Binnen Regina Coeli willen wij de bewoners op een liefdevolle manier benaderen, met oog voor de uniciteit en schoonheid van elke bewoner.
Elke bewoner heeft een rijkdom aan levenservaring, herinneringen en levenswijsheden. Met die rijkdom willen wij in onze zorg rekening houden.

Lees meer: Orchidee

Maretak

De maretak is een plant die deels een andere plant, een boom, nodig heeft om zelf te overleven. De boom kan zelfstandig leven, de maretak heeft de boom nodig. We zien duidelijke parallellen met onze doelgroep.
Het gaat zelfs nog verder : de boom en een maretak kunnen een leven lang in perfect partnerschap leven. Enkel als de maretak met te veel planten in de boom wil wonen is het niet meer haalbaar voor de boom. Dit verwijst naar de kleinschaligheid van het initiatief en de zorg voor de draagkracht van de begeleider.

Lees meer: Maretak

Rozemarijn

Een eerste symbolische betekenis halen we uit de wetenschappelijke naam “Rosmarinus” wat letterlijk 'dauw der zee' betekent. Dauw of mist in die enorme uitgestrektheid van de zee is een beeld dat aangeeft hoe iemand met jongdementie en zijn verwanten zich soms voelen : alleen, verdwaald, nood aan ondersteuning en hulp.
Rozemarijn is gekend als een oud middel voor het versterken van je geheugen.

Lees meer: Rozemarijn

Rozelaar

Een rozelaar verwijst naar een struik met rozen. Een plant waar verschillende bloemen op kunnen bloeien, verbonden door takken en geworteld in de aarde. Dit verwijst op een symbolische wijze naar een verbondenheid tussen mensen en naar een plaats die verankering biedt.
Rozen en rozelaars zijn synoniem voor een grote variatie. Er bestaan honderden soorten rozen en verschillende vormen van rozelaars, al dan niet gesnoeid en geleid langs steunpunten.

Lees meer: Rozelaar

Residentie Betferkerke

De naam Betferkerke is een verwijzing naar de plaatsnaam van de vroegere Sint-Adriesabdij die op het grondgebied van het woonzorgcentrum was gehuisvest.
In de geschiedschrijving vinden we volgend verhaal :

Lees meer: Residentie Betferkerke

Nieuws

HEET VAN DE NAALD

Woonzorgnetwerk Spirit is een feit!
Voor meer details, klik hier.

logo spirit final 2

 

kunst in huis

Iedereen van harte welkom om op ontdekking te gaan in en om het huis!

Partners in zorg

Kunstwerk Axel Fabry

Regina Coeli engageert zich op een actieve manier in verschil-
lende samenwerkingsverbanden.

Maandactiviteiten

 

zorgaanzet logo

Zorg aan zet! Ook jou mening telt!

 

VolgOnsOpFacebook

 

 

 

Op onze facebookpagina kunnen jullie al onze laatste nieuwtjes volgen.

Activiteiten, foto's, nieuws... Volg ons om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in Regina Coeli.

 

 

Fotoboek

Geniet mee van de foto's die we tijdens onze activiteiten namen.
Klik op de foto om naar het fotoboek te gaan.

Fototoestel

Vacatures

Werken in Regina Coeli

We hebben kandidaat medewerkers heel wat te bieden: een aangename werkomgeving, mogelijkheden tot bijscholing en inspraak op de werkvloer. Gemotiveerde en enthousiaste medewerkers zijn bij ons steeds welkom !

Lees meer ...

Huiskrant

Nieuws uit ons huis

In onze huiskrant krijg je maandelijks een verslag in woord en beeld van wat voorbij is en uiteraard blikken we vooruit op wat de volgende maand op ons afkomt. Verder vullen we dit aan met tal van weetjes en een leuke quiz.

Lees meer ...

Menu

Eigen keuken

Met onze eigen keukenmedewer-
kers bieden we onze bewoners dagelijks een keuze uit twee verschillende menu’s. Verse ingrediënten, een mooie presen-
tatie, gezonde en aangepaste voeding en veel afwisseling zijn onze keurmerken.

Lees meer ...

Legaten

Legaten en Schenkingen

Wenst u een schenking te doen of overweegt u een legaat ten voordele van een sociale organisatie ?  Wist u dat u uw nalatenschap zo kan regelen dat zowel uw nabestaanden als een sociale organisatie er beter van worden ?

Lees meer ...