Open Huis

OpenHuis01De tijd is al lang voorbij dat rusthuizen gesloten huizen waren. Tijdens de voorbije decennia zijn letterlijk en figuurlijk de deuren open gegaan. In een eerste beweging vooral om de bewoners maximaal te laten deelnemen aan het buurt- en parochieleven. In een tweede beweging werden dienstverlening en infrastructuur van woonzorgcentra ter beschikking gesteld van de buurtgemeenschap.
Ook Regina Coeli heeft zich op beide terreinen actief getoond.

Via onze uitgebreide vrijwilligerswerking worden op een heel spontane wijze contacten gelegd met de buurt en ontstaan warme vriendschapsrelaties.
We integreren ons in de parochiale werking door éénmaal in de week een parochieviering te laten doorgaan in onze kapel. Ook niet-bewoners nemen hieraan deel. Indien gevraagd kunnen we de parochie ondersteunen, bv. door het ter beschikking stellen van onze gespecialiseerde keukenapparatuur of onze cafetaria voor specifieke gelegenheden.

OpenHuis05Naar onze tweejaarlijkse tuinfeesten nodigen we onze buren uit om samen feest te vieren.

Occasioneel hebben we onze dienstverlening beschikbaar gesteld aan mensen uit de buurt, zoals voor warme maaltijden of het gebruik van onze aangepaste badaccommodatie.

De samenwerking met verschillende scholen (zowel kleuter en lager onderwijs als secundair onderwijs) laten ons toe, over de verschillende generaties heen contacten te leggen. Enerzijds blijven onze bewoners op die manier de polsslag van de buurt voelen en anderzijds leert ‘de buitenwereld’ dat in de woon- en zorgcentra nog volop wordt ‘geleefd’.

Onze infrastructuur staat vooral ten dienste van onze bewoners en medewerkers. Niet alle lokalen zijn echter continu in gebruik. Bij momenten van leegstand stellen we ze graag ter beschikking van externe organisaties, hetzij op regelmatige dan wel op occasionele basis. Ter illustratie sommen we hier een aantal gerealiseerde samenwerkingen op:

De wijkvergaderingen van zowel Familiehulp als Familiezorg gaan door in onze vergaderaccommodatie.
Elke dinsdagavond repeteert het koor Bryghia Cantat in onze lokalen.

OpenHuis03

Nieuws

HEET VAN DE NAALD

Woonzorgnetwerk Spirit is een feit!
Voor meer details, klik hier.

logo spirit final 2

 

kunst in huis

Iedereen van harte welkom om op ontdekking te gaan in en om het huis!

Partners in zorg

Kunstwerk Axel Fabry

Regina Coeli engageert zich op een actieve manier in verschil-
lende samenwerkingsverbanden.

Maandactiviteiten

 

zorgaanzet logo

Zorg aan zet! Ook jou mening telt!

 

VolgOnsOpFacebook

 

 

 

Op onze facebookpagina kunnen jullie al onze laatste nieuwtjes volgen.

Activiteiten, foto's, nieuws... Volg ons om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in Regina Coeli.

 

 

Fotoboek

Geniet mee van de foto's die we tijdens onze activiteiten namen.
Klik op de foto om naar het fotoboek te gaan.

Fototoestel

Vacatures

Werken in Regina Coeli

We hebben kandidaat medewerkers heel wat te bieden: een aangename werkomgeving, mogelijkheden tot bijscholing en inspraak op de werkvloer. Gemotiveerde en enthousiaste medewerkers zijn bij ons steeds welkom !

Lees meer ...

Huiskrant

Nieuws uit ons huis

In onze huiskrant krijg je maandelijks een verslag in woord en beeld van wat voorbij is en uiteraard blikken we vooruit op wat de volgende maand op ons afkomt. Verder vullen we dit aan met tal van weetjes en een leuke quiz.

Lees meer ...

Menu

Eigen keuken

Met onze eigen keukenmedewer-
kers bieden we onze bewoners dagelijks een keuze uit twee verschillende menu’s. Verse ingrediënten, een mooie presen-
tatie, gezonde en aangepaste voeding en veel afwisseling zijn onze keurmerken.

Lees meer ...

Legaten

Legaten en Schenkingen

Wenst u een schenking te doen of overweegt u een legaat ten voordele van een sociale organisatie ?  Wist u dat u uw nalatenschap zo kan regelen dat zowel uw nabestaanden als een sociale organisatie er beter van worden ?

Lees meer ...