Pastoraal

pastoraal 01Met onze pastorale zorg willen we in de eerste plaats het unieke levensverhaal van iedere mens centraal stellen. De diepere wensen en verlangens, de vragen rond zingeving, leven en sterven, zijn hier de rode draad in het verhaal.
Met onze pastorale zorg willen we Jezus’ boodschap uitdragen en met de mensen beleven.Dit gebeurt onder andere via een verzorgde liturgie. We bieden onze bewoners een ruim aanbod van vieringen aan, aangepast aan de sterke tijden van het kerkelijk jaar. Ook dagelijks kunnen momenten van gebed en bezinning ons dichter bij het mysterie van God brengen. U kan heel de dag terecht in onze stemmige kapel.

Pastorale zorg is altijd en overal aanwezig maar kan uitdrukkelijk nodig zijn op bepaalde kritische (verlies)momenten van de bewoner, van familie, medewerkers en vrijwilligers. We denken hierbij aan opname, ziekte en verzwakking, overlijden van partner, problemen in de familie of eigen sterven. Onze pastorale medewerker ondersteunt hier de bewoners waar mogelijk en wenselijk door middel van gesprek en/of aangepaste gebeden en rituelen.
Ook op blije momenten en bij vreugde en dankbaarheid is pastorale zorg aanwezig.

Een luiserende, inlevende houiding is zeer belangrijk zodat levensvragen, zin- of geloofsvragen aan bod kunnen komen, met groot respect voor ieders levens- en geloofsvisie. Onze pastorale medewerker is steeds bereid om met de bewoner in gesprek te gaan rond deze onderwerpen.

Bewoners met een ander geloofsovertuiging kunnen rekenen op gepaste morele en spirituele ondersteuning. We kunnen voor deze mensen de gewenste begeleiding voorzien.

U kan de pastorale dienst bereiken via mail.

Nieuws

HEET VAN DE NAALD

Woonzorgnetwerk Spirit is een feit!
Voor meer details, klik hier.

logo spirit final 2

 

kunst in huis

Iedereen van harte welkom om op ontdekking te gaan in en om het huis!

Partners in zorg

Kunstwerk Axel Fabry

Regina Coeli engageert zich op een actieve manier in verschil-
lende samenwerkingsverbanden.

Maandactiviteiten

 

zorgaanzet logo

Zorg aan zet! Ook jou mening telt!

 

VolgOnsOpFacebook

 

 

 

Op onze facebookpagina kunnen jullie al onze laatste nieuwtjes volgen.

Activiteiten, foto's, nieuws... Volg ons om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in Regina Coeli.

 

 

Fotoboek

Geniet mee van de foto's die we tijdens onze activiteiten namen.
Klik op de foto om naar het fotoboek te gaan.

Fototoestel

Vacatures

Werken in Regina Coeli

We hebben kandidaat medewerkers heel wat te bieden: een aangename werkomgeving, mogelijkheden tot bijscholing en inspraak op de werkvloer. Gemotiveerde en enthousiaste medewerkers zijn bij ons steeds welkom !

Lees meer ...

Huiskrant

Nieuws uit ons huis

In onze huiskrant krijg je maandelijks een verslag in woord en beeld van wat voorbij is en uiteraard blikken we vooruit op wat de volgende maand op ons afkomt. Verder vullen we dit aan met tal van weetjes en een leuke quiz.

Lees meer ...

Menu

Eigen keuken

Met onze eigen keukenmedewer-
kers bieden we onze bewoners dagelijks een keuze uit twee verschillende menu’s. Verse ingrediënten, een mooie presen-
tatie, gezonde en aangepaste voeding en veel afwisseling zijn onze keurmerken.

Lees meer ...

Legaten

Legaten en Schenkingen

Wenst u een schenking te doen of overweegt u een legaat ten voordele van een sociale organisatie ?  Wist u dat u uw nalatenschap zo kan regelen dat zowel uw nabestaanden als een sociale organisatie er beter van worden ?

Lees meer ...