Rozelaar

Kleinschalige genormaliseerde woonvorm voor mensen met jongdementie

In "Rozelaar" wonen 15 mensen met jongdementie samen. De medewerkers verpleging en verzorging creëren er een “thuis” die zoveel mogelijk aansluit bij een “normale” woning. In ons huis is er voor elke bewoner een eigen slaapkamer die de bewoner naar eigen smaak kan inrichten. Daarnaast is er een gezellige ruime living die bestaat uit een eethoek met open keuken waar bewoners en medewerkers samen de krant lezen, een babbeltje slaan of wat te rusten.
Het begrip “normalisatie” houdt in dat de zorg geënt wordt op het normale dagelijkse leven. In de benadering van de bewoners worden de mogelijkheden gevalideerd, er wordt gekeken wat hij of zij nog kan. Het levensverhaal gaat hier verder, ook al werd de diagnose “dementie” gesteld.

Bij opname wordt samen met de bewoner en zijn/haar familie de visie van het project besproken en wordt het getoetst aan hun visie en verwachtingen. De zorg die geboden wordt, gaat in op de individuele noden, gewoonten en behoeften van de bewoner en de familie.

Er worden geen “therapeutische” sessies voorzien. De activiteiten zijn afgestemd op deze jongere doelgroep en op de verschillende vormen van jongdementie. Huishoudelijke en familiale activiteiten zorgen voor structuur en geven mensen de nodige energie om verder aan het leven deel te nemen. Wie dit kan, helpt mee met de dagelijkse huishoudelijke activiteiten. De medewerkers zorgen hierbij voor een permanente coaching en ondersteuning. Familie en bezoekers zijn altijd welkom en kunnen, net zoals ze bij hun familielid thuis op bezoek zouden komen, een tas koffie drinken, of een handje meehelpen in het huishouden.

De bewoner kan in Rozelaar blijven wonen tot hij/zij sterft. Bij het naderend levenseinde blijven de bewoner en zijn/haar familie gesteund door medebewoners en de equipe van het huis.

De kostprijs voor een verblijf in Rozelaar bedraagt 59,73 euro per dag.

Met Rozelaar kunt u via mail contact opnemen..

Nieuws

HEET VAN DE NAALD

Woonzorgnetwerk Spirit is een feit!
Voor meer details, klik hier.

logo spirit final 2

 

kunst in huis

Iedereen van harte welkom om op ontdekking te gaan in en om het huis!

Partners in zorg

Kunstwerk Axel Fabry

Regina Coeli engageert zich op een actieve manier in verschil-
lende samenwerkingsverbanden.

Maandactiviteiten

 

zorgaanzet logo

Zorg aan zet! Ook jou mening telt!

 

VolgOnsOpFacebook

 

 

Op onze facebookpagina kunnen jullie al onze laatste nieuwtjes volgen.

Activiteiten, foto's, nieuws... Volg ons om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in Regina Coeli.

 

ACTIVITEITENKALENDER

MAART 2019

APRIL 2019

 

 

 

 

Fotoboek

Geniet mee van de foto's die we tijdens onze activiteiten namen.
Klik op de foto om naar het fotoboek te gaan.

Fototoestel

Vacatures

Werken in Regina Coeli

We hebben kandidaat medewerkers heel wat te bieden: een aangename werkomgeving, mogelijkheden tot bijscholing en inspraak op de werkvloer. Gemotiveerde en enthousiaste medewerkers zijn bij ons steeds welkom !

Lees meer ...

Huiskrant

Nieuws uit ons huis

In onze huiskrant krijg je maandelijks een verslag in woord en beeld van wat voorbij is en uiteraard blikken we vooruit op wat de volgende maand op ons afkomt. Verder vullen we dit aan met tal van weetjes en een leuke quiz.

Lees meer ...

Menu

Eigen keuken

Met onze eigen keukenmedewer-
kers bieden we onze bewoners dagelijks een keuze uit twee verschillende menu’s. Verse ingrediënten, een mooie presen-
tatie, gezonde en aangepaste voeding en veel afwisseling zijn onze keurmerken.

Lees meer ...

Legaten

Legaten en Schenkingen

Wenst u een schenking te doen of overweegt u een legaat ten voordele van een sociale organisatie ?  Wist u dat u uw nalatenschap zo kan regelen dat zowel uw nabestaanden als een sociale organisatie er beter van worden ?

Lees meer ...