Maretak

Maretak 02

Martha, 72 jaar

Mijn mama kreeg op 26 juli 2007 de diagnose dementie. Als enige dochter stond mijn wereld stil! Ik heb mijn mama nog zoveel als mogelijk thuis verzorgd tot we er beiden aan onderdoor gingen.

Mijn mama voelde dat het haar niet meer lukte om de controle over haar leven te behouden. Ik verloor mijn geduld, verloor mijn mama en had geen grip meer op mijn eigen gezin. Ik zat op mijn tandvlees, zoals ze dat noemen. Mijn arts vertelde mij over “Maretak”: een kleinschalige woonvorm, waar mensen met dementie zo normaal als mogelijk verder leven. Ik informeerde en voelde dat dit een thuis voor mijn mama zou zijn. Het was zeker niet evident maar toch heb ik de stap gezet. Zonder dat ik iets zei, zag het team van “Maretak” mijn angst en mijn verdriet. Hoe hoog de drempel toen ook was, zo laag is hij nu. Ik kan opnieuw op bezoek gaan zoals thuis, ik kan weer “dochter” zijn. Het toezicht kan ik overlaten aan deskundigen.

Maretak

maretak01Maretak is een kleinschalige genormaliseerde woonvorm waar 9 mensen met dementie kunnen wonen en van een bijzondere aangepaste zorg en opvang kunnen genieten. De zorg richt zich op wat de dementerende bewoner nog kan, waarbij gestreefd wordt naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven in een huiselijke, veilige en geborgen sfeer.

Er zijn 9 woongelegenheden waarvan 1 kamer is voorbehouden voor kortverblijf. Maretak is een huiselijk ingerichte afdeling dat bestaat uit een inkom, aangepaste sanitaire ruimtes, een ruime gemeenschappelijke ruimte met zithoek en keuken. Elke bewoner heeft er zijn eigen kamer. De kostprijs voor een verblijf in Maretak bedraagt 59,73 euro per dag.

In deze prijs zijn niet inbegrepen :

  • Dokterskosten
  • Geneesmiddelen
  • Persoonlijke was, met uitzondering van het bedlinnen
  • Telefoon
  • Kapper
  • Pedicure
  • Specifieke persoonsgebonden kosten zoals bv. hoorapparaat, bril, gebit, kledij, ...

Nieuws

HEET VAN DE NAALD

Woonzorgnetwerk Spirit is een feit!
Voor meer details, klik hier.

logo spirit final 2

 

kunst in huis

Iedereen van harte welkom om op ontdekking te gaan in en om het huis!

Partners in zorg

Kunstwerk Axel Fabry

Regina Coeli engageert zich op een actieve manier in verschil-
lende samenwerkingsverbanden.

Maandactiviteiten

 

zorgaanzet logo

Zorg aan zet! Ook jou mening telt!

 

VolgOnsOpFacebook

 

 

 

Op onze facebookpagina kunnen jullie al onze laatste nieuwtjes volgen.

Activiteiten, foto's, nieuws... Volg ons om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in Regina Coeli.

 

 

Fotoboek

Geniet mee van de foto's die we tijdens onze activiteiten namen.
Klik op de foto om naar het fotoboek te gaan.

Fototoestel

Vacatures

Werken in Regina Coeli

We hebben kandidaat medewerkers heel wat te bieden: een aangename werkomgeving, mogelijkheden tot bijscholing en inspraak op de werkvloer. Gemotiveerde en enthousiaste medewerkers zijn bij ons steeds welkom !

Lees meer ...

Huiskrant

Nieuws uit ons huis

In onze huiskrant krijg je maandelijks een verslag in woord en beeld van wat voorbij is en uiteraard blikken we vooruit op wat de volgende maand op ons afkomt. Verder vullen we dit aan met tal van weetjes en een leuke quiz.

Lees meer ...

Menu

Eigen keuken

Met onze eigen keukenmedewer-
kers bieden we onze bewoners dagelijks een keuze uit twee verschillende menu’s. Verse ingrediënten, een mooie presen-
tatie, gezonde en aangepaste voeding en veel afwisseling zijn onze keurmerken.

Lees meer ...

Legaten

Legaten en Schenkingen

Wenst u een schenking te doen of overweegt u een legaat ten voordele van een sociale organisatie ?  Wist u dat u uw nalatenschap zo kan regelen dat zowel uw nabestaanden als een sociale organisatie er beter van worden ?

Lees meer ...