Centrum voor Kortverblijf

Kortverblijf

Karel, 87 jaar

Vijf jaar geleden is mijn vrouw gestorven. Dit was en is voor mij nog steeds onverteerbaar. Ik woon alleen en mijn kinderen “soigneren” mij. Dit geeft mij een dubbel gevoel.

Ik ben blij dat ik er niet alleen voor sta, maar wil aan de andere kant de toekomst van mijn kinderen niet belasten. Afgelopen zondag vertelden ze me dat ze graag eens met hun gezin op reis zouden gaan. Ze vroegen of ik een centrum voor kortverblijf (CVK) zag zitten. Mijn eerste reactie was nogal negatief. Nadat ik het liet bezinken, ging ik akkoord. Iedere senior met een zorgvraag uit de thuiszorg, of een persoon geconfronteerd met jongdementie, is er voor een bepaalde periode welkom. Ik zie het als een kennismaking met een rusthuis (waar ik misschien een verkeerd beeld van heb) maar ik ben vooral blij dat mijn kinderen samen eens tot rust kunnen komen.

Centrum voor Kortverblijf

TijdelijkeOpvang01Het centrum voor kortverblijf geeft een opvang aan ouderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen omwille van ziekte, ongeval of behoefte aan rust of vakantie van de mantelzorgers. Ook voor personen met jongdementie hebben we een kortverblijf voorbehouden. De kamer kan gereserveerd worden voor maximum 60 aaneensluitende dagen in eenzelfde woonzorgcentrum. In het totaal kan maximum 90 dagen per jaar beroep gedaan worden op een kamer kortverblijf. De mutualiteit komt voor een bepaalde periode tussen in de dagprijs. In onze voorziening zijn 3 dergelijke kamers beschikbaar, waarvan 1 kamer in "De Maretak", een kleinschalige woonvorm voor senioren met dementie en één kamer in "De Rozelaar", een kleinschalige woonvorm voor mensen met jongdementie. Elke kamer kortverblijf is bemeubeld met een bed, kleerkast, stoel, tafel, kast, TV en zetel. Iedere kamer heeft een badkamer met toilet. De kostprijs voor een verblijf in kortverblijf is 59,73 euro per dag.

In deze prijs zijn niet inbegrepen :

  • Dokterskosten
  • Geneesmiddelen
  • Persoonlijke was met uitzondering van het bedlinnen
  • Telefoon
  • Kapper
  • Pedicure
  • Specifieke persoonsgebonden kosten zoals bv. hoorapparaat, bril, gebit, kledij, ...


De website www.kortverblijven.be geeft u een overzicht van de reservaties over de hele provincie.

Nieuws

HEET VAN DE NAALD

Woonzorgnetwerk Spirit is een feit!
Voor meer details, klik hier.

logo spirit final 2

 

kunst in huis

Iedereen van harte welkom om op ontdekking te gaan in en om het huis!

Partners in zorg

Kunstwerk Axel Fabry

Regina Coeli engageert zich op een actieve manier in verschil-
lende samenwerkingsverbanden.

Maandactiviteiten

 

zorgaanzet logo

Zorg aan zet! Ook jou mening telt!

 

VolgOnsOpFacebook

 

 

 

Op onze facebookpagina kunnen jullie al onze laatste nieuwtjes volgen.

Activiteiten, foto's, nieuws... Volg ons om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in Regina Coeli.

 

 

Fotoboek

Geniet mee van de foto's die we tijdens onze activiteiten namen.
Klik op de foto om naar het fotoboek te gaan.

Fototoestel

Vacatures

Werken in Regina Coeli

We hebben kandidaat medewerkers heel wat te bieden: een aangename werkomgeving, mogelijkheden tot bijscholing en inspraak op de werkvloer. Gemotiveerde en enthousiaste medewerkers zijn bij ons steeds welkom !

Lees meer ...

Huiskrant

Nieuws uit ons huis

In onze huiskrant krijg je maandelijks een verslag in woord en beeld van wat voorbij is en uiteraard blikken we vooruit op wat de volgende maand op ons afkomt. Verder vullen we dit aan met tal van weetjes en een leuke quiz.

Lees meer ...

Menu

Eigen keuken

Met onze eigen keukenmedewer-
kers bieden we onze bewoners dagelijks een keuze uit twee verschillende menu’s. Verse ingrediënten, een mooie presen-
tatie, gezonde en aangepaste voeding en veel afwisseling zijn onze keurmerken.

Lees meer ...

Legaten

Legaten en Schenkingen

Wenst u een schenking te doen of overweegt u een legaat ten voordele van een sociale organisatie ?  Wist u dat u uw nalatenschap zo kan regelen dat zowel uw nabestaanden als een sociale organisatie er beter van worden ?

Lees meer ...